Takomläggning

Behöver ditt hus en takomläggning? Om taket på din fastighet ser slitet ut så hjälper vi på SKGS Ekerö AB dig gärna att lägga om det. Vi är noga med att leverera högsta möjliga kvalitet och att vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Tak – en av husets viktigaste delar

Taket ska skydda de boende samt husets underliggande konstruktion mot årstidernas växlingar samtidigt som det har en estetisk funktion. På grund av sin placering är det en av de mest utsatta ytorna på en byggnad och blir med tiden slitet och i behov av olika sorters åtgärder. Husägaren bör till exempel undersöka taket regelbundet, hålla det rent samt laga eventuella skador som uppstår. Kort sagt – det är viktigt att hålla taket i toppskick eftersom det förlänger dess livslängd, höjer fastighetsvärdet och hjälper dig att göra energibesparingar.

SKGS Ekerö AB lämnar inget åt slumpen

Innan vi påbörjar ett projekt så gör vi en ordentlig undersökning för att bedöma takets förutsättningar och tillstånd. Om vi upptäcker att det finns oskadade delar av ditt befintliga tak så behåller vi dem och fokuserar vårt arbete på resten. Vi har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom takarbeten samt en omfattande materialkännedom. Det finns flera olika ytmaterial att välja mellan och vi på SKGS Ekerö AB hjälper dig gärna att hitta rätt om du är osäker på vad som fungerar bäst på just ditt tak.

Olika entreprenadformer

Entreprenad är, enkelt uttryckt, en överenskommelse mellan en beställare och en entreprenör att utföra ett arbete inom en viss tid och till ett pris som uppgjorts i förväg.

Det finns tre entreprenadformer i Sverige: utförandeentreprenad, totalentreprenad och underentreprenad. Grunden i dessa är densamma men de har vissa skillnader.

Takomläggning – en klok investering

Många tvekar inför att investera i en takomläggning av rädsla för att det ska kosta mycket. Tänk på att ett nytt eller renoverat tak kan eliminera risken för till exempel fukt, mögel och andra skador vilket på sikt sänker dina omkostnader. Vi på SKGS Ekerö AB rekommenderar att du undviker att pressa ner priset genom att kompromissa med kvalitet!

Totalentreprenad

I en totalentreprenad så är det entreprenören som ansvarar för projektering och utförande. Det kan finnas variationer mellan olika totalentreprenader där en variant är när beställaren endast ställer krav på funktionen. I en del fall så väljer beställaren att göra delar av projekteringen på egen hand och då kallas det för styrd totalentreprenad istället.

Kontakt

Vill veta mer om vad vi kan erbjuda inom takarbeten eller behöver information om takomläggning pris? Hör av dig till oss redan idag så lovar vi att göra vårt yttersta för att du ska bli nöjd.